Behandeling miraDry

Stap 1: Het adviesgesprek

Je kunt bij al onze vestigingen terecht voor een adviesgesprek met de huidtherapeut. De huidtherapeut bespreekt met jou welke behandeling in jouw situatie het meest geschikt is. De miraDry-procedure mag vanaf het 18e levensjaar worden aangeboden mits de gezondheid dit toelaat. Indien je een positief advies krijgt, zal de behandeltechniek aan je worden toegelicht. Alle belangrijke informatie krijg je vervolgens op schrift mee naar huis. 

miraDry behandeling bij zweetoksels

Hoe verloopt de behandeling miraDry?

Je neemt plaats op een behandeltafel. Er wordt zorg gedragen voor een ontspannen houding, zo krijg je o.a. een speciaal kussen waarop je jouw armen tijdens de behandeling kunt laten rusten. De huidtherapeut begint met een zweettest. Deze test is geheel pijnvrij en duurt ongeveer 5 minuten. Het gebied waar zweetklieren actief zijn verkleurt binnen een paar minuten. Deze huidzone wordt als behandelgebied afgetekend. Vervolgens wordt een werkschema op de okselhuid aangebracht. Dit gebeurt door middel van een papieren nep tatoeage.

De dermatoloog of huisarts geeft vervolgens een plaatselijke verdoving in het okselgebied. Deze injecties worden uiteraard gevoeld, maar de behandeling is verder gelukkig geheel pijnvrij.

De miraDry heeft een behandelkop met een soort zuignap. De zuignap wordt een aantal keren, volgens het op de huid aangebrachte werkschema, op de okselhuid geplaatst. De huid wordt vacuüm gezogen en komt tegen een koelplaat aan te liggen. De huid wordt gekoeld terwijl de zweetklieren door middel van elektromagnetische straling (te vergelijken met de werking van de magnetron) worden verwarmd.

De zweetklieren verschrompelen en zullen gedurende het genezingsproces door het lichaam worden opgeruimd. Zweetklieren worden tijdens de embryonale fase aangemaakt. Het lichaam is daarna niet meer in staat deze klieren opnieuw aan te maken. Daarom wordt gesproken over een permanent behandelresultaat.

Direct na de behandeling heb je al optimaal profijt van het behandelresultaat. Na ongeveer 3 maanden kan het echte eindresultaat worden vastgesteld. Soms neemt het zweten gedurende deze periode toe naar mate de zwelling in de oksels afneemt. Meestal beperkt dit zich tot een normaal zweetpatroon, soms is echter een tweede behandeling wenselijk. Bij MediDerma heeft minder dan 10% van de cliënten een tweede behandeling nodig.

Nazorg

De eerste 2 dagen na de behandeling zijn de oksels gezwollen en wordt ter verlichting regelmatig koelen door middel van coldpacks geadviseerd. Deze coldpacks krijg je van de praktijk na afloop van de behandeling mee naar huis. Je kunt de armen direct normaal gebruiken, alleen wordt zware belasting van de armen (zoals sporten en zware tassen tillen) de eerste 2 dagen afgeraden. Pijnstillers worden de eerste 2 dagen aangeraden.

Het is een niet-chirurgische behandeling, dit betekent dat je geen wond hebt, de kans op een infectie is dus vrijwel uitgesloten. Tijdens het adviesgesprek zal de huidtherapeut je informeren over de minder vaak voorkomende bijkomende klachten, zoals plaatselijk een verdoofd gevoel van de huid.

MediDerma hecht waarde aan goede nazorg. De dag na de behandeling belt de behandelaar op om te bespreken hoe het gaat en krijg je het mobiele telefoonnummer van de praktijk, voor het geval je na afloop vragen hebt. 

Wat zijn de voordelen van een behandeling miraDry?

Totdat de miraDry in Europa werd geïntroduceerd, werd overmatig okselzweet behandeld door plaatselijk Botox (botulinetoxine) in te spuiten, de resultaten hiervan zijn slechts tijdelijk. Veel cliënten stoppen daarom met de Botoxbehandeling en kiezen voor de miraDry behandeling met blijvend behandelresultaat.

Voor langdurige behandelresultaten moest men vroeger de operatie Endoscopische Thoracale Sympathectomie (ETS) ondergaan, hierbij bestaat het risico op vervelende complicaties. Bovendien is de kans (volgens de literatuur 27-28% kans) aanwezig dat het zweetprobleem zich verplaatst naar bijvoorbeeld de rug of de borst.

De miraDry procedure is slechts 1 of 2 keer nodig en is niet-chirurgisch. Eventuele klachten na de behandeling zijn slechts tijdelijk.

Overigens worden ook een aantal haarzakjes meebehandeld, dit betekent dat ongewenst okselhaar ook zal verminderen.

 

Op welke termijn mag ik resultaat verwachten?

De resultaten zijn blijvend en direct merkbaar omdat de zweetklieren niet terugkomen of aangroeien nadat ze zijn uitgeschakeld.

Heb ik de zweetklieren in mijn oksel niet nodig?

Het menselijk lichaam heeft meer dan 4 miljoen zweetklieren, waarvan er zich slechts ongeveer 2% in de oksels bevinden. Het uitschakelen van deze 2% heeft geen effect op het vermogen van het lichaam om zichzelf te koelen.

Kosten van de miraDry behandeling

De tarieven vind je hier.
MediDerma biedt een betalingsregeling zonder bijkomende kosten. 

Vraag een gratis consult aan

De huidtherapeuten informeren je graag vrijblijvend over de behandelmogelijkheden van jouw okselzweet. Informeer via receptie@mediderma.nl of 0299-436734 naar de mogelijkheden.